ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

FAQ

Sastaju li se digitalni slobodni zidari uživo?

Naravno. Općenito preferiramo sastanke na posebno organiziranim skupovima ili tijekom ritualnih radova.

Koliko stupnjeva postoji u slobodnom zidarstvu?

U slobodnom zidarstvu postoje tri stupnja. Prvi stupanj se zove “Učenik”, drugi stupanj je “Pomoćnik”, a treći stupanj je “Majstor mason”. Uz ova tri “osnovna” stupnja u slobodnom zidarstvu postoje i obredi s višim stupnjevima od trećeg, među kojima je najviši i posljednji 33 stupanj u tzv. Škotskom obredu ili crvenom slobodnom zidarstvu.

Je li slobodno zidarstvo religija?

Ne, nije, iako slobodni zidari vjeruju u Velikog Arhitektu Svih Svjetova.

Kako mogu postati slobodni zidar?

Molimo pročitajte našu stranicu za članstvo.

Koliko košta postati slobodni zidar?

Ovisno o loži u koju pristupate. Obično se iznos za prijem u članstvo kreće od nekoliko stotina dolara, a u nekim ložama i nekoliko tisuća dolara. Točnije, za prijem u digitalno slobodno zidarstvo  to je iznos od 333 dolara.

Postoji li povrat novca ako se predomislim?

Ne. Prije nego uplatite novac, dobro se informirajte i pročitajte sve informacije na ovoj web stranici, a tek onda donesite konačnu odluku o pristupanju članstvu digitalnog slobodnog zidarstva. Prije nego što uplatite novac, smatrat ćemo da ste uplatu izvršili isključivo svojom voljom, bez ičijeg nagovaranja i pritiska, te da je to vaša konačna odluka.

Jesu li slobodni zidari tajno društvo?

Ne. Mi ni nismo tajno društvo, već društvo s “tajnama”.

Mogu li žene postati slobodni zidari?

Da. Postoje lože samo za žene, kao i mješovite lože sa ženama i muškarcima.

Postoje li rokovi za prijavu u članstvo?

Da. Od trenutka kada nam se samoinicijativno obratite i kao “molitelj” zatražite prijem u članstvo digitalnog slobodnog zidarstva, mi ćemo provesti internu proceduru po našim pravilima i odlučiti možemo li vas primiti u članstvo ili ne. U oba slučaja dobit ćete odgovor na e-mail s kojeg ste nas kontaktirali. U slučaju da je naš odgovor pozitivan, u e-mailu će biti navedeni sljedeći koraci i rokovi za vašu konačnu prijavu kojih se trebate striktno pridržavati.

Što se događa ako zakasnim i prođe rok za prijavu?

Ako iz bilo kojeg razloga propustite rok za prijavu naveden u vašoj e-pošti, više nećete ispunjavati potrebne uvjete za prijem u članstvo i vaša eventualna sljedeća prijava neće se razmatrati u budućnosti.

 

PRIDRUŽI NAM SE

KAKO POSTATI SLOBODNI ZIDAR?

Pridruživanje slobodnom zidarstvu nikada nije bilo brže i lakše. Jednostavno popunite ovaj formular i ovlašteni predstavnik će vas kontaktirati i dati sve dodatne informacije koje su vam potrebne. Pored toga, želimo da napomenemo da možete postati punopravni član digitalnog slobodnog zidarstva, bez potrebe da napuštate “udobnost svog doma”. Cijeli se proces može obaviti 100% digitalno.